Giveaway Happy New Year 2018


Tamat
31/12/2017


Tulis azam, ucapan tahun baru, pengalaman manis sepanjang 2017, atau apa-apa sahaja yang korang mahu share. 

Tahun 2017 ni banyak benda yang terjadi. Jadi Najwa akan kongsi la sikit, bukan semua sebab kalau semua mungkin boleh jadi novel. Hahaha k gurau.

1. Bermulanya hospital sebagai tempat rutin

Kisahnya Najwa selalu hidung berdarah yang sangat banyak. Jadi teruk sejak Tahun 1 di USM. Masa tu biar je sebab rasa macam tak ada apa sangat la. Bila dah Tahun 3 ni rasa mcm takut plak sebab makin kerap. Najwa ambik keputusan untuk pergi Hospital Penang. Bermulalah ulang-alik appointment dan ambik ubat di hospital ni. Doakan semuanya berjalan lancar sebab tak blh detect apa lagi.

2. Hampir dilanggar kereta sebanyak 2 kali

Bab ni memang takut dan trauma sikit. Depan pintu Sg Dua USM tu ada traffic light dan ada tempat melintas pejalan kaki jugak, jadi kena tekan button tu dan tunggu hijau. Ceritanya bila bahagian pejalan kaki dah hijau, melintas la kan? Tengah melintas tu ada manusia yang tak ada sense langsung pecut kereta dia. Dia tu tak nampak ke lampu pejalan kaki tengah hijau. Nasib baik la Najwa masa tu jalan slow dan tengok jugak kiri kanan. Najwa harap orang macam ni mohon insaf dan lebih berhati-hati. Kalau tak reti jugak sila pergi ambik lesen kereta balik!

Okey rasanya cukup la Najwa share dua benda tu dulu. Semoga tahun 2018 nanti akan jadi lebih baik dan semoga kita semua akan ke arah lebih baik setiap masa.

3 comments:

Sii Nurul (Nurulatika) said...

Insya'Allah sy doakan semoga tahun 2018 lebih baik drp tahun nie :)
Take care of your health :)

senarai peserta dah update
boleh tgok kat sini http://ciknurul23.blogspot.my/2017/12/giveaway-happy-new-year-2018.html

Goodluck ya! All the best!

Anum Abdullah said...

hati-hati lain kali walau di mana jua kita berada...Good luck.....saya datang dari GA yang sama...

http://anumabdullah93.blogspot.my/2017/12/giveaway-happy-new-year-2018.html

Galaksi Viral said...

Selamat Tahun Baru Cik Purple. Semoga tahun baru ini lebih ceria dan happy selalu. Done follow blog kak. GV #1321. :)