31 Days Challenge - Day 27




Gadget Wawa ad sikit je la...

πŸ’¦ Hp Asus 5
πŸ’¦ Laptop Asus X454L 




#jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger 

31 Days Challenge - Day 26



Wawa memang tak suka manusia yang suka menjatuhkan semangat Wawa. Elok-elok dah ada semangat orang tu plak jatuhkan. Lagi....tak suka manusia yang suka kacau kerja Wawa. Huhu Wawa memang tak boleh bila tengah buat kerja orang kacau. Mood tu lari ke lain dah. Last Wawa tak suka manusia yang suka meniru exam. Dulu sejak sekolah menengah lagi duduk dekat orang suka meniru. Manusia tu panggil nama Wawa tapi Wawa buat tak dengar sampai la habis. Hahaha



#jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger 

31 Days Challenge - Day 25







3 Tahun Lalu ( Tudung biru pakai kad matrik, pakai lens )


Kini ( pakai spek )



#jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger 

Giveaway New Year 2017 by www.aerillhassan.com




Tamat
31/1/2017

3rd Mini Giveaway by azyyatiliah.blogspot.my





Tamat
31 Januari 2017

GIVEAWAY: JOM BACA BUKU - NOVEL PERCUMA!!!






Ni salah satu novel yang Wawa baca. Novel ni memang buat air mata keluar sebab Love Yasmin merupakan kisah benar kehidupan Yasmin sebelum meninggal dalam kemalangan. Dulu memang tak kenal jugak Yasmin ni siapa, tapi lepas tu beli novel ni dengan penulis iaitu Syimir Yunusi. Novel diterbitkan dengan kebenaran keluarga Yasmin. Banyak cerita mengenai Yasmin dalam buku novel ni. Bab 1-17 cerita kehidupan Yasmin...segala dialog dia bersama keluarga dan orang gajinya. Wawa pun tak tahu nak cerita macam mana sebab cerita dia memang sedih sangat. Bab last masa Yasmin kemalangan dengan kawan dia. Paling terkesan lepas bab 17 tu, penulis ad letakkan kejadian aneh setelah pemergian Yasmin. 

Antara kejadian aneh :

1. Panggilan misteri
Kakak kepada kawan arwah dapat panggilan telefon dalam masa 40 hari arwah meninggal. Satu lagi kawan arwah tapi tak pernah jumpa. Paling heran apabila dia tak ada save no arwah dan ringtone masa no Yasmin call tu bukan ringtone asal dia, ringtone tu lagu zikir nasuha.

2. Mimpi Yasmin
Kawan arwah mimpi arwah dalam masa 40 hari kematiannya.


Ada jugak nukilan daripada kawan baik arwah. Selain tu ada gambar kenangan arwah sebelum meninggal.

Sekarang ni penulis, Syimir Yunusi dalam proses nak buat LY2. Wawa dah pre-order dah. Nanti dah siap baru Syimir update.


 







Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin

Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin Terasa macam lama sangat tak buat giveaway kat blog. Beberapa minggu lepas, mummy buat giveaway di facebook je. Meraikan sahabat facebook pula katanya. Okey lah, berbalik pada Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin. Seperti biasa, syaratnya mudah sahaja. Jom join ramai-ramai !

Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin



GIVEAWAY TUDUNG BAWAL BERSAMA AZLINDA ALIN

Syarat - syarat Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin

1. Buat satu entri blog yang bertajuk Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin
2. Tinggalkan URL entri anda di ruangan komen entri ini.
3. Follow blog , G+ dan subscribe YouTube
4. Giveaway ini berlangsung dari 19 Januari 2017 - 31 Januari 2017

3 warna tudung bawal akan diberikan pada 3 pemenang (pemilihan warna secara rawak). Warnanya ialah pink, oren dan kelabu.

Keputusan pemenang pula akan di umumkan pada bila-bila masa selepas tarikh tutup.

Untuk memudahkan info, boleh add mummy dalam bloglist. Senang nak tahu info bila mummy update pemenang Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin

GIVEAWAY TUDUNG BAWAL BERSAMA AZLINDA ALIN

Ini contoh tudung bawal mummy warna biru dan hitam. Material tak panas, mudah pakai, mudah gosok dan mudah bentuk juga

GIVEAWAY TUDUNG BAWAL BERSAMA AZLINDA ALIN





31 Days Challenge - Day 24




Semestinya warna kegemaran pertama ialah warna Ungu. Tengok la blog Wawa ni warna apa ye. Selain tu warna hitam dan warna pink. Warna hitam tu sebab kalau bab tudung memang suka warna hitam, senang tak nampak sangat berkedut tu. Pink tu plak sebab warnanya cerah jadi bila pakai nampak la kulit Wawa ni cerah sikit...hehehe



#jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger 

31 Days Challenge - Day 23




Tajuk hari ni macam tak sesuai dengan Wawa. Huhuhu... Wawa tak boleh nak list cerita seram kegemaran sebab Wawa memang jenis tak tengok cerita seram. Cerita seram boleh kurangkan tahap keberanian Wawa. Maklumlah sejarah hidup Wawa banyak berhadapan dengan benda seram depan mata. Jadi untuk lupakan semua benda tu, Wawa memang akan elakkan tengok cerita seram. Kalau family tengok cerita seram, Wawa akan masuk bilik pakai earphone...Hehe..


#jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger 

31 Days Challenge - Day 22




Wawa start blogging tahun 2012. Kiranya dah 5 tahun kan. Dulu blogging sebab nak join ga tapi sekarang blogging ni sebab nak kongsi cerita dengan korang. Entry pertama Wawa tajuknya " Kasih Sayang Mereka Tidak Pernah Berkurang " . Jemput la baca ye. 

Wawa buat blog lepas abg Wawa ajar. Dia ajar guna template basic yang dh ada tu, lepas lama sikit tu Wawa belajar edit sendiri guna tutorial dan terhasil lah blog yang sekarang ni. Sayang blog ni sebenarnya. Url blog pun islamik semacam je kan sebab dulu tak tahu nak buat url apa. Sekarang nak buat url baru tapi sayang sebab blog ni dah ramai followers.



#jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger 

31 Days Challenge - Day 21





Makanan selain Makanan Melayu...Wawa makan western food je la..benda lain mcm xminat sangat...paling suka
.
.

Gambar Pak Cik Google


Tapi benda ni makan kadang-kadang je. Kalau craving sangat baru makan. Boleh pokai kalau makan setiap hari..hehe











#jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger 

31 Days Challenge - Day 20




Tempat yang paling Wawa nak mesti la
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Wawa berharap nanti berpeluang bawak family ke sana... Aminnn








#jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger 

31 Days Challenge - Day 19



Wawa memang minat Jawi sejak sekolah rendah lagi. Jawi memang tak akan pudar dari hidup Wawa. hehehe... Wawa cari artikel dekat google je lepas tu tiru.


Hasil carian imej untuk jawi
















#jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger 

31 Days Challenge - Day 18




Kenangan Manis Wawa :

πŸ’“ dapat anugerah kehadiran penuh dari darjah 1 - darjah 6
πŸ’“ dapat birthday suprise
πŸ’“ berpeluang jadi guru muda untuk pelajar form 5
πŸ’“ jadi pengajar di flat berdekatan universiti
πŸ’“ ada keluarga angkat yang penyayang masa program kelantan


Banyak lagi kenangan manis sebenarnya. Kiranya apa-apa yang mengembirakan hati ni memang kenangan manis Wawa.







#jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger 

31 Days Challenge - Day 17






Kenangan pahit Wawa ialah

πŸ’œ jatuh basikal masa form 4
πŸ’œ kaca meja jatuh atas belakang
πŸ’œ dipulau oleh classmate
πŸ’œ kena ragut







#jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger 


Membeli Barang Dengan Harga Murah


Selamat malam.

Hari ni Wawa nak tulis pasal barang murah. Korang nak tak beli barang macam bag, kasut dan baju dengan harga murah ? Jom Wawa bagitahu.

Wawa ada tubuhkan group telegram untuk orang yang berminat nak membeli barang dengan harga dropship ataupun nak jadi dropship Wawa. Kasut, bag dan baju tu direct Wawa order dari Supplier China. Jadinya postage akan ambik masa seminggu untuk sampai ke rumah anda. Jangan risau harga memang Wawa jamin murah daripada kedai.

Kalau berminat boleh klik link bawah ni ye.

🌟🌟 Group 🌟🌟

❤ Wajib Join ❤

πŸ€ pertanyaan

πŸ€ submit order

πŸ€ tracking number

❤ Boleh pilih ❤

πŸ€ clothes

πŸ€ shoes

πŸ€ bags

πŸ€ baby & kids

πŸ€ others

31 Days Challenge - Day 16






Nama samaran

πŸ’œ Najwa
πŸ’œ Noor
πŸ’œ Kakak
πŸ’œ Kakde
πŸ’œ Nawawa
πŸ’œ Wawa
πŸ’œ Naj
πŸ’œ Wa



#jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger 

31 Days Challenge - Day 15







Hp



Hp Wawa guna wallpaper biasa je sebab sekarang ni hp suka ad problem dan wallpaper tukar sendiri.


Laptop


Wallpaper laptop plak sebab tak boleh move on dengan matrik..rindu sangat
















#jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger 


Giveaway New Year 2017 by www.aerillhassan.com





Giveaway New Year 2017 by www.aerillhassan.com bermula pada jam 12.00 malam 17 Januari 2017 hingga 11.59 malam 31 Januari 2017Menawarkan pelbagai hadiah menarik untuk dimenangi oleh para peserta. Senarai hadiah ada di SINI...

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.


Syarat - syaratnya : 
1. Wajib Follow Blog Sponsor
2. Wajib Like Fanpage Sponsor 

3. Wajib Follow Instagram Sponsor
4. Tambah Google Plus Sponsor
 | AerillHassan | Belogs JM |

5. Buat entri bertajuk Giveaway New Year 2017 by www.aerillhassan.com

 6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

9 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 2 Februari 2017
Good Luck !!


GIVEAWAY SLIMMTREATS BERSAMA DIANARASHID.COM 2017

Assalamualaikum..

 Klik Banner untuk join

Sempena awal tahun 2017 saya bersama beberapa rakan ingin berkongsi sedikit keseronokan dan kegembiraan bersama-sama dengan pembaca blog ini. Selain itu giveaway ini juga untuk memperkenalkan produk Chia Seed  SlimmTreats selaku penaja utama giveaway ini. Dengan ini dijemput untuk pembaca semua turut sama memeriahkan GIVEAWAY SLIMMTREATS BERSAMA DIANARASHID.COM 2017 yang  menawarkan beberapa hadiah menarik untuk pembaca semua.



Senarai Hadiah 

Wang Tunai RM50 x 5 pemenang

Wang Tunai RM20 x 1 pemenang

Wang Tunai Rm10 x 2 pemenang


1 Pek Slimmtreats Chia Seeds Bernilai RM20  X 10 pemenang.


Syarat-syarat penyertaan:

1-Mestilah warna negara Malaysia yang mempunyai blog .

2-Buat satu entry dengan  Tajuk Giveaway " GIVEAWAY SLIMMTREATS BERSAMA DIANARASHID.COM 2017" ..

3- Like dan Follow penaja di bawah :-

Slimmtreats:
http://www.slimmtreats.com
http://www.facebook.com/slimmtreats (like page -optional)

Nora Misnan:
http://Kongsibersamanora.blogspot.com
Http://www.facebook.com/kongsibersamanora
(follow blog +like page)

Jamil Hashim:
http://belogsjm.blogspot.my  (Follow blog & G+)

Nadiah Hanum:
http://nadiah245.blogspot.com
Instagram.com/nadiah_ciknad/ (Follow blog & IG)

Aida Hanafiah: 
http://www.adianiez.com (follow blog )

**Doakan semoga semua penaja dilimpahkan rezeki dan terus berjaya.

4- Copy & paste code dibawah  ke html post blog


Jangan lupa share entry give away korang di facebook (jika ada).Tarikh tutup penyertaan adalah pada 6-2-2017 jam  12 malam..Pemenang akan di pilih melalui random dan hanya bagi yang memenuhi syarat-syarat penyertaan,.

Semoga Berjaya semua..


sekian..