Bayi Meragam Sepanjang Malam


Image may contain: 1 person, drink

Assalamualaikum dan selamat malam semua. Siapa kat sini ada anak ? Bayi ? Anak buah ? Mesti bayi kita pernah meragam sepanjang malam kan ? Tapi tak tahu sebab apa sebab bayi ni bukannya pandai nak bagitahu kita. Jadi Wawa syorkan korang untuk guna "Minyak Tenang Anakanda by Ning Salmah". Minyak Tenang Anakanda ni tiada alkohol dan sangat sesuai untuk bayi sebab tak panas. Tak cukup lagi ? Haa siap PERCUMA travel bottle dan konsultasi dari Pengasas. Bayi anda tidak akan mengalami masalah kembung perut, selsema, batuk berkahak dan sembelit lagi selepas menggunakan Minyak Tenang Anakanda. Memang anakanda kita semua kan tenang. 



Image may contain: 1 person   Image may contain: 1 person, phone

Image may contain: phone   Image may contain: one or more people and phone


Minyak ini hasil daripada 4 campuran asli herba iaitu Minyak Kayu Putih - Eucalyptus Oil, Minyak Buah Pala - Nutmeg Oil, Minyak Cengkih - Clove Oil dan Peppermint Oil - Minyak Daun Pudina. Jadi ibubapa tidak perlu risau kerana semuanya herba natural.

Jika ada sebarang pertanyaan ataupun berminat ingin memiliki Minyak Tenang Anakanda by Ning Salmah, bolehlah hubungi 012-699 2604. Selain itu, kalau nak tahu lebih lagi boleh terus ke Ningsalmah.com dan Ning Salmah



Kelas forex percuma


screen-shot-2016-11-25-at-4-38-17-pm

Perniagaan Forex ? Forex ? Apa benda ni Wawa, tak pernah tahu pun. Okey sekarang Wawa terangkan apa itu Perniagaan Forex. Perniagaan Forex ini merupakan cara yang paling tepat untuk membuat duit. Suka diingatkan bahawa Perniagaan Forex ini bukan Skim Cepat Kaya, MLM dan lain-lain. 


Haaa kalau tak percaya boleh tengok testimoni kat atas. Rugi kalau tak join sebab mereka akan ajar anda dari ZERO to HERO. Jadi jangan risau kalau anda tidak tahu apa-apa langsung.

Mesti ada antara kita yang tertanya-tanya sama ada boleh ke join forex ni ? Haram ke tak ? Wawa tak nak cakap banyak sebab video kat bawah ni ada jawapannya. Bergantung kepada anda sama ada nak tekan play atau teruskan scroll sampai bawah.




                                    


Berminat dengan forex ? Anda boleh melawat website dan facebook di bawah. Semua di hujung jari. 

Website


Facebook




Minyak Herba Asma Mujarab Original




PASTIKAN ORIGINAL, BARU BELI.


Selamat petang semua pembaca. Pernah dengar tak "Minyak Herba Asma Mujarab" ? Haa tahniah kepada yang mengenali dan mengetahui tentang Minyak Herba Asma Mujarab ni. Korang yang tak tahu lagi tu scroll bawah lagi ye. Minyak ini original dari HQ dan 100% diproses secara Homemade oleh seorang Pak cik. Ia merupakan herba asli daripada ramuan rahsia turun temurun. Sesuai untuk siapa dan apa ye Wawa ? Jom baca lagi. Minyak Herba Asma Mujarab ini dapat membantu merawat dan melegakan asma, semput, lelah, batuk, kahak dan selsema dengan cepat. Tetapi terdapat juga kegunaan lain tau. Tengok gambar kat bawah ni.

No automatic alt text available.
Kegunaan Minyak Herba Asma Mujarab




Kalau nak tahu, Minyak Herba Asma Mujarab ni bukan sahaja terkenal di Malaysia tetapi juga terkenal di Singapore, Brunei, Thailand, Indonesia, Myanmar, Bangladesh dan India. Namun ada juga pihak yang tidak bertanggungjawab meniru minyak ini. Perkara ini tidak patut kerana sudah tentu kemujaraban produk ini akan tidak berkesan apabila membeli yang tiruan. Oleh itu, sebagai pengguna yang bijak, kita perlu tahu perbezaan Minyak Herba Asma Mujarab yang original dan tiruan.

No automatic alt text available.
Perbezaan Hologram Original dengan Palsu



                                     

Ramai yang dah cuba minyak ni dan hasilnya sangat mujarab. Tak percaya ke ? Tengok la apa kata diorg.

No automatic alt text available.

Image may contain: text


Pastikan anda membeli Minyak Herba Asma Mujarab yang orignal. Jika rasa ragu-ragu, anda boleh contact trusted person untuk membeli mahupun sebarang pertanyaan. In shaa Allah anda tidak akan terkena dengan minyak yang palsu.

En. Hafis : 013 480 6787 ( Bahagian Pemasaran )

Puan Nurul : 017 623 9935 ( Produk Owner )




Keputusan PSPM 1 Matrikulasi 2016/2017


Assalamualaikum & salam sejahtera

Semua sedia maklum hari ini merupakan hari keluarkan keputusan PSPM 1 bagi pelajar matrikulasi. Pelajar akan menerima keputusan mereka pada hari ini di matrikulasi masing-masing. Masa pembahagaian keputusan bergantung kepada setiap matrikulasi. Mesti semua berdebar kan ? 

Memandangkan Wawa ex-kmph 14/15, jadi Wawa kongsikan cara semak keputusan secara online bagi KMPh sahaja kerana Wawa tak tahu matrikulasi lain macam mana ye :)

Korang boleh pergi SINI , nanti akan keluar macam gambar kat bawah ni.


Masukkan no kad pengenalan dan kata laluan (no matrik)


Wawa doakan semua pelajar matrikulasi mendapat keputusan yang cemerlang. Bagi yang dah tahu keputusan, tahniah diucapkan. Andai keputusan anda cemerlang, ucaplah alhamdulillah dan jangan riak. Andai sebaliknya, jangan putus asa dan anggaplah keputusan itu sebagai pembakar semangat. Usaha lebih lagi untuk PSPM II.

Pembakar semangat korang --> baca sini .

Kalau nak mintak pendapat/nasihat dari Wawa jangan segan silu contact Wawa di Fb/Email.

Terima kasih dan selamat maju jaya.

SEGMEN JOM BERKENALAN



Anniversary GiveAway


anniversary giveaway

30 Disember 2016

1st GA by BAJETciputseleraBESAR



25.12.2016 sehingga 31.01.2017

Homemade Cream Cheese by Wawa


Assalamualaikum

Pernah dengar cheese tart tak ? Alaa yang famous jugak tu sekarang. Hari tu Wawa ada la niat nak buat cheese tart tapi tak jumpa kedai yang jual cream cheese. Area rumah Wawa kurang sikit kedai alatan kek. Tambahan pulak masa tu tengah hujan lebat, tak boleh nak redah hujan tu. Kebetulan Wawa ada baca dekat satu blog ni pasal homemade cream cheese, tapi Wawa lupa blog siapa. Jadi kepada pemilik blog tu, Wawa mintak maaf ye.

Cara nak buat cream cheese ni senang je tau. Hanya menggunakan 3 bahan 😍. 

Bahan-bahan :
πŸ‘‰ 500 ml susu segar ( xkisah susu apa tapi Wawa guna Goodday )


πŸ‘‰ 1/2 cawan cuka makan
πŸ‘‰ kain kasa ( boleh guna tudung yang dah xguna tapi BERSIH )

p/s : kalau nak guna banyak cream cheese, tambahkan susu segar & cuka makan ikut keperluan

Cara-cara :

1. Masukkan susu segar dalam periuk & panaskan sampai baik buih-buih kecik kat tepi.


2. Lepas dah nampak buih-buih kecik tu, masukkan cuka makan. Kacau la sampai nampak berketul macam gambar kat bawah ni.


3. Tutup api dan biarkan sampai 5 minit.

4. Tadaaaa....



5. Kita guna kain kasa untuk ambik cream cheese tu. Kita nak yang berketul je tau.


6. Siapppp...boleh simpan dalam peti & ambik bila nak guna.



New Year Giveaway by MF


Tidak lama lagi sudah hendak masuk tahun 2017.
Mya nak launch New Year Giveaway yang akan bermula hari ini,
14 Disember 2016 - 11 Januari 2017.


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Hadiah:

Grand Top Referral : RM100

Weekly Top Referral : RM20
(21hb, 28hb, 4hb)

Planner x 2 winners
Topup RM10 x 2 winners
Pouch x 2 winners

*hadiah akan diupdate dari masa ke semasa*

GIVEAWAY 5 YEARS BLOGGING BY FAEZAH MDNOR



"Self-positive when I was sad"


Wawa ingat lagi dulu masa form 3, sekolah wawa pecahkan kepada 2 aliran. Aliran perniagaan ad 3 kelas, aliran teknikal ad 3 kelas. Ditakdirkan masa form 3, sekolah campurkan 2 aliran ni. Agak janggal la sebab budak perniagaan ni pandai, wawa budak teknikal je πŸ˜‚. Lepas dah masuk tu, fuhhh memang rasa macam "eah aku sorang je ke bodoh" hahaha teruk sangat fikir masa tu sebab tengok diorg punya study tu. Macam semua benda dalam otak. Hehehe..... 


Masa trial PMR, wawa rasa mmg down sangat la sebab wawa dengan kawan dapat 2A je daripada 9A. Kami berdua yang kena join temu murni ibu bapa dengan guru. Sedih sangat masa tu. Lepas tu la guru-guru banyak membantu dengan hantar pergi program pelajaran. Diri sendiri pun berusaha dengan lebih lagi. Alhamdulillah, result PMR wawa dapat 8A1B.

Jadi untuk semua yang down bila result teruk tu, jangan mudah putus asa. Jadikan ia sebagai pembangkit semangat, bukan pemutus semangat. Kita kena ingat, hidup kita macam roda. Kadang-kadang kat atas, kadang-kadang kat bawah. Kalau dah berjaya jangan riak, takut Allah tarik balik nikmat tu. 



Full Episode Drama Something About 1% (Korea)


1 Percent Of Anything Poster.jpg






Lee Jae-in (Ha Seok-jin), a ruthless son from a wealthy family starts seeing an elementary school teacher, Kim Da-hyun (Jeon So-min) whom he has never seen before, on a six month contract engagement, so that he could inherit the asset as written on his grandfather’s will. 'One Percent of Anything' is a romance drama depicting what happens to the pair during the fake engagement.


DECEMBER GIVEAWAY by AINUL AQMA




Giveaway 12-12 by SharkBurn Malaysia

Ψ¨ِΨ³ْΩ…ِ Ψ§Ω„Ω„ّΩ‡ِ Ψ§Ω„Ψ±َّΨ­ْΩ…َΩ†ِ Ψ§Ω„Ψ±َّΨ­ِيْΩ…ِ
Ψ§Ω„Ω„Ω‡Ω… Ψ΅Ω„ ΨΉΩ„Ω‰ Ω…Ψ­Ω…Ψ― ΩˆΨ’Ω„ Ω…Ψ­Ω…Ψ―
Ψ§Ω„Ψ³َّΩ„Ψ§َΩ…ُ ΨΉَΩ„َيْΩƒُΩ…ْ وَΨ±َΨ­ْΩ…َΨ©ُ Ψ§Ω„Ω„Ω‡ِ وَΨ¨َΨ±َΩƒَΨ§ΨͺُΩ‡


(klik banner kalau nak join)

Giveaway ini dibawakan oleh @Sharkburnmy dengan kerjasama Mohd Noor Shawal's Blog

Tamat: 13 January 2017

Giveaway by Pulsera MY


Tamat
16 Januari 2016


Mystery Box Giveaway by Dewi



I wanna win the Mystery Box because before this I never get any mystery things or box. I like something mystery because it make me like over excited when i get mystery things. Things that I wish I'll receive inside Mystery Box are maybe make-up because I never make-up, so I want to try it πŸ˜†. Another things are cute note books, novels and anythings that can be save as memory. πŸ’“


Giveaway Cosmoderm KL Modest Fashion Week by YanieYusuf


giveaway-cosmoderm-kl-modest-fashion-week-by-yanieyusuf

Tamat
16.12.2016

365 Days Daily Planner Giveaway by Luqman Zakaria



Jom join

Syarat mudah je...

Giveaway SAYA NAK KURUS SECARA SIHAT DENGAN PASSION D'TOX!



END - NEW YEAR GIVEAWAY BY IZZATI ATHIRAH





Gambar ni masa persatuan CP anjurkan program sukarelawan (baksis) di Chalil, Gua Musang. Banyak kenangan yang CP dapat dari perjalanan & setelah sampai di sana. Perjalanan ambik masa yang lama sebab kampung ni sangat jauh. CP dapat family angkat yang sangat baik & rumah mak ayah angkat sangat kemas. Diorang dapat johan rumah contoh. Penduduk kampung chalil jugak sangat baik. Rindu semua.

Christmas Beauty Box Giveaway Worth RM600 by Anil Wanina


*Sila klik banner diatas untuk join*

Hadiah :
1 x cash voucher dari Premier Clinic
1 x beauty box dari The Face Shop
1 x beauty box dari Missha
1 x beauty box dari Premier Clinic
2 x beauty box dari Skinfood

Tarikh Giveaway : 5 Disember - 15 Disember 2016

Giveaway Hand & Body Lotion By Suriaamanda



Jom join
Syarat mudah je

Pemenang November Giveaway by CP


Hasil carian imej untuk tahniah

Maaf sebab CP lambat umum pemenang ye. Pemilihan pemenang berdasarkan undian manual & tiada pilih kasih. 

Varsity 
[ CP - whatsapp 0148027498 ]

Cash RM10 
[ Shikin - whatsapp 019-9884032 ]

Sabun Scrub Kopi 
[ Rrai - email vendettatraveller@gmail.com ]

Topup RM5
[ Liyana - email liyanajasmi@gmail.com ]

Review & Bloglist
[ Aswa Leyla - email aswaleyla@gmail.com ]

Review

Bloglist
Semua peserta

[ Liyana - email liyanajasmi@gmail.com ]

Bloglist sebulan

[ Miss Banu - email mulan.banu@gmail.com ]

Review 

Bloglist


Kepada para pemenang, sila tuntut hadiah dengan sponsor masing-masing beserta dengan detail yang sesuai 😍

Tahniah CP ucapkan kepada yang menang, yang tak menang jangan sedih ye. Terima kasih kerana sudi join GA CP ni.
 







Cara Ketahui Anda stress, depressi, anzieti

Assalamualaikum

CP pasti mesti ramai tengah stress kan ? Apa kata kita semua cuba ujian Saringan Kesihatan Mental yang diwujudkan oleh Public Health Malaysia. Ada dua cara yang anda boleh lakukan untuk menjalani saringan ini.

πŸ’œ Cara 1 πŸ’œ

πŸ‘‰ melalui [google doc]
πŸ‘‰ hanya 10000 saringan setiap hari
πŸ‘‰ keputusan akan dihantar melalui email anda, jadi pastikan email aktif

πŸ’œ Cara 2 πŸ’œ

πŸ‘‰ melalui web [manual]



CP pun dah buat ujian ni dan keputusannya sangat mengejutkan CP πŸ˜“



Selamat mencuba semua...


Mini Giveaway By Penselduabee


CONTEST #LASTGIFT BY SOFIEADIE


banner, contest, blog, giveaway


BLOGLIST TAHUN BARU 2017



Tamat
31 / 12 /2016

END YEAR MINI GIVEAWAY BY MELLYA & FRIENDS



Tarikh Tamat : Akan dimaklumkan

Giveaway November by CP TAMAT !!!

Assalamualaikum

Terima kasih kepada 23 orang blogger yang sudi join GA yang tak seberapa ni. Jangan risau, walaupun peserta sikit, GA ini tetap valid πŸ˜™ . CP mintak maaf sebab lambat update pasal GA ini tamat. CP sekarang sibuk dengan test & assignment. 

CP akan umumkan pemenang pada 5.12.2016. Jadi sebelum CP umumkan tu bolehlah semak senarai peserta di SINI. Kalau ada link korang yang tak tersenarai, boleh komen kat entry ini ye 😊. 

Cara pemilihan pemenang adalah secara random. Undian akan dibuat secara manual. Terima kasih kepada sponsor.


November Giveaway By CP


Assalamualaikum & salam sejahtera

Secara rasminya November Giveaway By CP bermula pada hari ini ( 17.11.2016 ). CP berharap ramai yang akan join GA ini :)




Syarat-syarat Giveaway

1. Wajib ada blog

2. Pastikan anda follow semua blog/ig/fb sponsor 

Follow Blog


Like Page 


Follow Ig


Twitter


Google+


3. Share salah satu gambar/album yang ada di SINI & komen " GA CP ".

4. Buat entry bertajuk " November Giveaway By CP " dan linkkan ke GA ini.

5. Tinggalkan link entry anda beserta nama fb , nama ig & nama twitter.
* jika tiada nyatakan 



Terima kasih kepada semua sponsor yang telah bermurah hati untuk sponsor GA ini.
Sponsor pun boleh join.

Segmen Jom Tambah Follower By Shuhaida Kabdy



3 days Giveaway by Hanis Masturina





HADIAH




Hasil carian imej untuk novel kenapa aku


TOP REFERRAL (1) : 1 set trial AJ HAIR CARE (shampoo,conditioner,serum) + 1 NOVEL

TOP REFERRAL (2) : 1 set trial AJ HAIR CARE (shampoo,conditioner,serum) + 1 PERFUME PEN

RANDOM 3 PESERTA : 1 PERFUME PEN + 2 Trial AJ HAIR SHAMPOO


Testimoni AJ HAIR CARE



Sesiapa nak trial AJ HAIR CARE percuma boleh usahakan untuk jadi TOP REFERRAL !!! CEPAT GIVEAWAY INI BERLANGSUNG SELAMA 3 HARI SAHAJA ! Jangan lepaskan peluang ini !