Temuduga IPG

Assalamualaikum..

Alhamdulillah kelmarin wawa selesai temuduga IPG..
Ni nak share pngalaman..pengalaman yg wawa lalui mgkin xsama ngn korang..

Tarikh : 12 Mei 2014
Masa : 12 tengah hari
Tempat : IPG Kampus Sultan Mizan
Kursus : Pnddikan Awl knk2

Ingt ye...masa daftar kul 8 pgi.. WAJIB !!

Nnti akn ada taklimat..
Ad yg akn ajr cara susun borang2...

Cara susun salinan borang2..
 1. maklumat diri yg di print ( yg ad gmbr tu )
2. salinan ic
3. salinan surat beranak
4. salinan sijil tmt sklh
5. sijil2 yg korang join
6. 2 helai kertas yg korang print

Semua tu korang kena clip kan sekali..
Pastikan salinan2 yg korang photostat itu DISAHKAN !!

Kami diminta tunggu dlm satu bilik...
Klau xde nametag , kena bt nama guna salotep kertas & tmpal kat tudung..
Spnjg dlm bilik tu , wawa tgk majoriti mmbaca..
Tapi wawa lgsg xbwk buku..just search internet...
Mmg berdebar...cuba tenangkan dgn berzikir..

Lupa nak bgtau..wawa dpt bilik D..
Iv ni dlm group..
Group wawa ad 9 org tapi 8 org je yg dtg...
Ad 2 lelaki & 6 perempuan..
Dlm group tu wawa ngn sorang lg kawan je dri terengganu...
Yg lain dari kelate..
Best dgr diorg kecek..

Kami tnggu dpn bilik iv smntara group sblm kami kluar..
Duk borak2 utk hlgkn nerveos..
Penemuduga akn kumpul salinan yg kita clip td..
Diorg xnak tgk pun sijil asal tpi wawa sarankan bwk jgk la...
Dlm bilik tu kami dduk ikut no giliran...

Ad 2 org penemuduga...
Sorang lelaki sorang perempuan...

Kami diminta utk menonton video..
Group kami dpt video Iklan kemerdekaan - Berjimat
Lepas tu kami kena bincang & bg pendapat apa yg dilihat..
Perbincangan ni selama 30 minit..
Bila dh hbis bg pendapat , penemuduga tnya soalan...

Soalan yg wawa ingt :
- apa kaitan tema merdeka dgn video tdi ?
- dulu ad isu pasal sklh cina nak cmpur ngn sklh mlyu ,  knpa xjdi ?
- sbgai guru pra , mcm mna awk nak pupuk n bg murid fhm mngenai merdeka ?
- apa pndgn awk mngenai guru yg ad penyakit homoseks , lesbian & gay ?
- apa yg awk bt jika kawan atau murid anda mmpunyai pnyakit tu ?
- ciri2 guru pra
- do you think english is important for pre school *speaking
- perlu ke kita bt iklan pasal aqiqah ? bkn ke xhormat kaum lain ?

Tu je yg wawa ingt...
korang kena bnyak bercakap..

Kalu ad soalan blh tnya...
doakan yg terbaik utk wawa...
wawa doakan yg terbaik utk korang..


8 comments:

Unknown said...

Salam dik wawa.

Wah bakal generasi baru ipg. Akk dh final year huhu tp rasa mcm baru semalam pegi interview, pakai nametag selotap kertas haha. advance kot intrvw kali ni, sbb ada kena ulas video bagai. akk dulu dtg intrview xda study lgsung hrpkan impromptu je hewhewhew. feeling nostalgik pulak baca entri ni. apa2 pun semoga berjaya!

Anis Amir said...

Bestnya dapat pergi IV. Pepun goodluck Wawa in ur future ^^

Mira said...

as'salam, good luck, btw tahniah dpt pengalaman baru. bestnya :D

Unknown said...

salam..saya tag awak.. hihi..

http://tiefiqs34.blogspot.com/2014/05/liebster-award-by-eikin.html

Anizz Annisa said...

gud luck wawa.. :) smeoga ape yang dicitakan dapat direalisasikan... aminn... chaiyok2.. ! ^^,

Tengkubutang said...

Haiii.. Cakkk!!! Tahniahh!!
Anda adalah Pemenang Salah Satu Hadiah GIVEAWAY 2ND YEAR WED. ANNIVERSARY MYLUV & ME BY TENGKUBUTANG!! Sila lihat Senarai Pemenang dan tuntut hadiah dari SPONSOR segera! tuntut hadiah sebelum hari Sabtu (17/5/2014) yea.. tengok senarai pemenang di link ini--> http://tengkubutang.blogspot.com/2014/05/pemenang-giveaway-2nd-year-wed.html

Humaira Lee said...

all the best dear :)

Anis Amir said...

Anda ditagged ^^ (http://anisyamir7lee.blogspot.com/2014/06/ga-by-farahdeena-fisal.html)